Novinky

Na závěr školního roku (28.–29. 6. 2023) se studenti 3. F zúčastnili návštěvy Vídně. Dva dny měli možnost poznávat významná místa a památky města a společně strávit ještě nějaký čas, než se rozejdou na prázdniny.

Po příjezdu do Vídně se studenti přesunuli do Vídeňského Prátru, velkého zábavního parku, kde si vyzkoušeli různé atrakce a navštívili Království železnic.

Vídeňský Prátr

 Chtěli bychom poděkovat panu Lukáši Kortovi za zajímavé informace, které nám poskytl k vystavenému rozlehlému modelu Vídně s hustou sítí kolejišť a s mnoha zajímavými detaily.

Království železnic

Království železnic

Království železnic

Mezi místa, která si mohli studenti prohlédnout a díky uvedeným informacím i blíže poznat (postupně si pro ostatní připravili základní údaje a zajímavosti), patřily např. Hundertwasserhaus, Albertina, Císařská (tzv. kapucínská) hrobka, Katedrála svatého Štěpána, Schönbrunn – zámek (s prohlídkou) a zahrada s Glorietem, Vídeňská státní opera, Kostel svatého Karla Boromejského (Karlskirche), Burggarten, Hofburg a Belveder.

Schönbrunn – zámek a zahrada s Glorietem

Ubytování v hotelu Mocca bylo velmi příjemné a počasí nám také přálo. Všichni jsme si pobyt ve Vídni užili. Jediná komplikace nastala v úplném závěru, a sice tříhodinové zpoždění na odjezdu z Vídně z důvodu poruchy na trati.

Nádraží ve Vídni

Většina výletu byla realizována z odměny za vítězství v soutěži Evropská jazyková cena Label 2022, které se studenti 3. F zúčastnili s eTwinning projektem Everyday Math.

Jitka Němcová (třídní učitelka) a Gabriela Svobodová (vedoucí projektu)

Logo Praha
  • Adresa školy: Učňovská 1/100
  • PSČ: 190 00, Praha 9
  • IČO: 00639516
  • Email: sosls@sosls.cz
  • Tel.: 228 229 063
Prohlášení o přístupnosti    Tento web využívá pouze základní cookie.